Search for:
spinner

Swingend het nieuwe jaar in!

zo 1 jan 2006

Stem op nieuwjaarsnacht af op de Concertzender en u gaat gegarandeerd swingend het nieuwjaar in met de grootste hits uit de Afrikaanse geschiedenis.

Het toeval wil dat de nieuwjaarsnacht samenvalt met de Wereldmuzieknacht van de Concertzender op 1 januari 2006. We gaan daarom twee hele nieuwe releases achter elkaar voor u draaien. Het gaat om de cd-albums Golden Afrique vol 1 en vol. 2 waarop de grootste Afrikaanse hits allertijden de revue passeren. Swingender kan het nieuwe jaar niet beginnen!
De programmering van de Wereldmuzieknacht ziet er zo uit:
0.00 Het eerste deel van het gloednieuwe verzamelalbum Golden Afrique met daarop de grootste hits (1956/82) uit Afrika, met met name aandacht voor Congolese rumba en vroege Soukous. Met artiesten en groepen als Franco, Nyboma, OK Jazz, Léon Bukasa en Manuel de Oliveira.
2.30 We blijven swingen met Deel 2 van de reeks Golden Afrique en gaan naar de grootste hits (1971/83) uit West-Afrika en Tsjaad. Swingen met Maître Gazonga, Amadou Balaké, Rail Band No. 1 de Dakar, Orchestre Baobab, Super Eagles, Miriam Makeba en Bembeya Jazz.
4.55 Een compilatie van rai-hits uit de Maghreb met oa. Cheb Zahouani, Cheb Hasni, Cheb Nasro, Djalti, Cheb Hamis en Cheb Tarik.
5.50 De Sahara in al haar muzikale uitingsvormen met desert ‘rock & roll’ van o.a. Malouma, Tinariwen, Aziza Brahim, Nayim Alal, Mariem Hassan en Sahroui Bachir.
6.55 De betoverende muziek van het eiland Madagascar met oa Jaojaby, Ny Antsaly, Momja, Tarika, Mahaleo, D’Gary, Teta en Régis Gizavo.
8.00 En we eindigen op de vroege nieuwjaarsochtend met de Nederlandse groep Me Jane met een misjmasj van Europese en Amerikaanse volksstijlen. Hun nieuwste cd : ‘Blue Bird of Paradise’.
Alle medewerkers van de Concertzender wensen u een voorspoedig 2006!