Search for:
spinner

Surround Radio via digitale kabel van @Home

za 20 jan 2007

Als eerste in Nederland geeft kabelaanbieder @Home (Essent Kabelcom) Surround Radio van de Concertzender en de Publieke Omroep door in het digitale pakket. Surround Radio zendt uit in Dolby Digital. Ontvangst is mogelijk voor elke luisteraar die zijn home cinema set aansluit op de set-top box van @Home.

Surround Radio is een initiatief van Publieke Omroep en Concertzender. Het is het eerste radiostation ter wereld dat non-stop programma’s uitzendt in surround sound. Sinds oktober 2005 is de zender in de lucht.
Toine Vos, product manager digitaal bij @Home zegt: “In ongeveer 40 procent van de Nederlandse huiskamers staat inmiddels een home cinema set. Het aanbod van televisie- en radioprogramma’s met Dolby Digital geluid is echter nog zeer beperkt. Surround Radio biedt dat als eerste radiozender ter wereld wèl en wij bieden onze klanten de mogelijkheid hier volop van te genieten.”
Gusta Korteweg, directeur van de Concertzender voegt toe: “We kunnen op deze manier onze luisteraars veel beter bedienen. Ze kunnen nu ook via de kabel de volle akoestiek van de concertzaal beleven”.
In september 2006 werd Surround Radio finalist in de IBC Awards Contest in de categorie “Content Delivery Innovation”. Dit is een internationaal erkende prijs op het gebied van technologische innovatie.
Buiten het verzorgingsgebied van @Home kunt u naar Surround Radio luisteren via Internet: www.surroundradio.nl
Voor meer informatie: Surround Radio of e-mail opnamen@concertzender.nl