Search for:
spinner

Shura Lipovsky in de Ochtendeditie

za 24 feb 2007

In het programma-onderdeel ‘Wereldmuziek Actueel’ is aanstaande woensdag, 21 februari van 11:00-11:30, Shura lipovsky te gast. Zij wordt gezien als één van de beste vertolkers van het Jiddische lied en bracht onlangs het album ‘Tsart, Tenderness in Word and Sound’ uit.
Het album bevat maar liefst 23 liederen uit het Sefardische, Jiddische en Hebreeuwse repertoire en kreeg als thema ‘kwetsbaarheid’ mee. Gezien de keuze van het materiaal en de schilderijen en tekeningen van haar moeder in het begeleidende boekje, lijkt het album een persoonlijk document. De muzikale begeleiding bestaat ‘slechts’ uit 1 viool en 1 cimbaal. Deze klinken bij tijd en wijle als een orkest maar spelen ook elk apart een fantastische rol in het geheel.
Shura woont vanwege haar activiteiten voor een deel van de tijd in Parijs. Ze is nu in Nederland en vertelt woensdag over haar nieuwe album, haar activiteiten en Joodse muziek. In de Ochtendeditie aanstaande woensdag zijn een aantal stukken van het nieuwe album te horen.