Search for:
spinner

Samenwerking met Musica Antiqua Nova

di 19 sep 2023

In Concertzender Live van vrijdag 22 september horen we concertopnamen van de Groningse concertorganisatie Musica Antiqua Nova. De eerste concerten werden gegeven door Duo Coordonné en Into the Winds.

In Concertzender Live van vrijdag 22 september horen we concertopnamen van de Groningse concertorganisatie Musica Antiqua Nova. De eerste concerten werden gegeven door Duo Coordonné en Into the Winds.

Onlangs is er een samenwerking tot stand gekomen tussen de Concertzender en de Stichting Musica Antiqua Nova. De concerten van deze Groningse concertorganisatie kunnen worden uitgezonden via de Concertzender. Vandaag hoort u de eerste twee concerten in die serie. Het zijn de concerten van de ensembles Duo Coordonné en Into the Winds.

Musica Antiqua Nova is in 1987 opgericht, en richt zich op het uitvoeren van oude muziek in authentieke, historisch geïnformeerde uitvoeringen. Sindsdien zijn er meer dan 340 concerten gegeven, waarvan het overgrote deel in de stad Groningen.

Duo Coordonné (bron: MAN)

Duo Coordonné is een Belgisch duo dat is ontstaan aan het Conservatorium in Gent en bestaat uit mezzosopraan Anna Nuytten en luitist Thomas Langlois.
Hun bijzondere passie voor de muziek van de renaissance en de barok, maar ook voor het hedendaagse repertoire, was een sterk element dat hen samenbracht. Thomas en Anna trokken naar Engeland om er de muziek van John Dowland en tijdsgenoten onder de leiding van Grande Dame Emma Kirkby en luitist Jacob Heringman verder uit te diepen.
Op 4 juni 2023 in Thesinge in Groningen bracht het duo het concert ‘Terrain Vague’. In dit concert klinken ‘chansons’ van onder anderen Dowland, Caccini en Brel.

Op zaterdag 11 maart 2023 trad in de Lutherse Kerk van Groningen het ensemble Into the Winds op. Dit ensemble speelde het programma ‘Le Parfait Danser’ met dansmuziek uit de 13e t/m 16e eeuw.
Het ensemble bestaat uit Anabelle Guibeaud, Rémi Lécorché, Marion le Moal, Adrien Reboisson en Laurent Sauron. Zij bespelen diverse blaasinstrumenten en slagwerk.

 

Uitzendingen: