Thijs Bonger | Program maker | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Programmamaker / Presentator - Thijs Bonger

“Muziek doet veel met mij. Ik ben hongerig naar nieuwe muzikale ervaringen en wil anderen daarvan mee laten genieten. In mijn programma’s plaatst ik meestal vrij onbekende componisten in een muziekhistorisch kader en selecteer het beste uit hun oeuvre. Voorbeeld is Herkansing voor Hummel, een serie van 38 uitzendingen over deze inwonende leerling van Mozart.

Vanaf april 2018 ben Ik bezig met een groot project, getiteld Geniale Muziekvrienden. Daarin onderzoek ik de diepe vriendschap tussen Haydn en Mozart en wat die muzikaal allemaal heeft opgeleverd. Elke eerste dinsdag van de maand om 19:00 uur.

Naast mijn Concertzenderwerk ben ik muziekjournalist voor de ochtendkrant BN/DeStem. En ik schrijf veel programmatoelichtingen voor het Muziekgebouw aan het IJ en Philharmonie Zuidnederland. Ook geef ik geregeld lezingen, o.a. voor de HOVO (=Hoger Onderwijs voor Ouderen). Ik werkte als redactielid voor het TV-programma ‘De Tiende van Tijl’. Bij uitgeverij home-academy.nl verschenen er zes luisterboeken van mijn hand: Tsjaikovski, Mendelssohn, Saint-Saëns, Haydn, Gershwin en Chopin.”

thijsbonger.nl

close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan