Kees Koudstaal | Program maker | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Programmamaker - Kees Koudstaal

Sinds zondag 5 juni 2016 is tweewekelijks het programma Sound the Trumpet, Strike the Viol! te beluisteren. Daarin schotelt Kees Koudstaal op zijn eigen wijze u de mooiste en meest recente CD’s met Oude Muziek voor. Hij was van 1990 tot september 2020 actief in zijn in Baarn gevestigde in Oude Muziek gespecialiseerde klassieke cd-winkel Prelude. Vanuit zijn passie voor de Oude Muziek organiseerde hij ook meer dan 30 jaar in een aantal Baarnse kerken concerten en luisteravonden met oude en vroeg-klassieke muziek, steeds uitgevoerd op een wijze die past bij de historische uitvoeringspraktijk. Zo konden liefhebbers van het genre in Baarn onder andere kennismaken met musici en ensembles als Musica Antiqua Köln, Les Basses Réunies, Jordi Savall, La Petite Bande, La Reverdie, Xavier-Díaz Latorre, Café Zimmermann, Le Poème Harmonique, Amandine Beyer, The Bach Players, Les Plaisirs du Parnasse en La Rêveuse.

Oude Muziek is overigens een begrip dat hij ruim hanteert. Waar het steeds om draait is dat de composities worden uitgevoerd op instrumenten die bij het ontstaan van de muziek in zwang waren, dus niet alleen muziek uit de Middeleeuwen, de Renaissance- of Barokperiode, maar ook bijvoorbeeld uit de late negentiende eeuw. In zijn programma Sound the Trumpet, Strike the Viol! attendeert Kees de luisteraars steeds op cd-producties die er zijns inziens toe doen, maar die niet altijd de aandacht krijgen die zij verdienen.

Sound the Trumpet, Strike the Viol! is elke eerste en derde zondag van de maand te horen tussen 12.00 en 13.00 uur en daarna 24/7 te beluisteren via de website van de Concertzender.

close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan