Govert Jan Bach | Program maker | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
Search for:
spinner

Programmamaker / Presentator - Govert Jan Bach

Govert Jan Bach programmeert Geen Dag zonder Bach sinds 2012. Er zijn al meer dan 600 afleveringen verschenen. De eerst 500 werden ingesproken door Joop van Zijl. Sinds zijn vertrek spreekt Govert Jan zijn tekst nu zelf in voor de eerste uitzending van de week. De rest van de week wordt door het team van GDZB gedaan.

Govert Jan Bach is pastoraal psycholoog onderzoeker en werkte 40 jaar in de GGZ. Daar zette hij steeds vaker muziek in de behandeling in. Na zijn pensionering kwam hij bij de Concertzender. Hij begon met Mahler maar het werd snel een horizontaal werk-dagelijks programma over Johann Sebastian Bach, ooms, zonen, leraren en leerlingen, alsmede volgelingen. Allerlei bewerkingen worden ook uitgezonden.

Hij is muziekschrijver van 5 Luisterboeken over Bach bij uitgeverij Rubinstein en ontving daarvoor onder meer het gouden label. Zijn laatste boek over Luther en Bach werd ook in Duitsland uitgegeven. Hij geeft veel muzieklezingen en cursussen zoals in Amsterdam over de Duitse muziek ‘Van Hildegard tot Stockhausen’ en hij organiseerde o.a. Symposia over Bach, Liszt en Schumann in Paradiso. Daarnaast is Govert Jan ‘Mindfulness Trainer’ en trainer bij de GGD Amsterdam en 113 zelfmoordpreventie.

Hij is slechts verre familie van Johann Sebastian Bach. Zijn dochter Naomi Magdalena is 1e violist bij het Residentieorkest en speelt vaak in het KCO. Zij is tevens Artistiek Directeur van Jonge Strijkers Nederland.

Govert Jan werkt nu aan zijn boek over de ‘Hohe Messe’, Bach’s zwanenzang.

close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan