Concertzender Live | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
logo
Search for:
spinner

Concertzender Live

De Concertzender verzorgt live muziek vanuit de Winkel van Sinkel tijdens de Culturele Zondag ‘Utrecht Centraal’ op 3 juni 2018!

 

Tijdens Utrecht Centraal verandert Utrecht op 3 juni 2018 in één groot muziekpodium.

Natuurlijk doet de Concertzender ook dit jaar mee!
Vorig jaar stonden we op het Stadhuisplein; dit jaar zijn we heel blij dat we op 3 juni te gast mogen zijn bij onze ‘buren van om-de-hoek’ de Winkel van Sinkel.

Wat gaan we doen?
De Concertzender gaat live uitzenden vanuit de Winkel van Sinkel met optredens op het hoofdpodium in de grote zaal, afgewisseld door gesprekken met en muziek van gasten die we in de coctaillounge ernaast zullen ontvangen.

Tussen 12.00 en 17.00 uur gaan we elk half uur schakelen tussen het hoofdpodium in de grote zaal van de Winkel van Sinkel en de voor deze gelegenheid omgedoopte ‘Concertzender Lounge’.
Uit de Lounge komt elk halve uur een programma, dat alleen lokaal in de lounge versterkt wordt en het format zal volgen van Acoustic Roots.

 

12.00-12.30 Podium: Baroque & Beyond
Het kersverse barokorkest Baroque & Beyond opent onze speciale Concertzender Live-uitzending. Het orkest is in 2017 opgericht door violist Tomasz Aleksander Plusa, artistiek leider van de groep. Het repertoire bestrijkt de barokperiode, maar zoals de naam al doet vermoeden reikt het orkest ook verder.
Op 19 mei 2018 werd het oprichtingsconcert gehouden in Den Haag.
Programma:
1. Georg Philipp Telemann (1681-1767) – Suite La Bizarre
2. Antonio Vivaldi (1678-1741) – Concerto Grosso op. 3 nr. 11

12.30-13.00 Concertzender Lounge: Géonne Hartman
Géonne Hartman is een 22-jarige singer-songwriter die zoekt naar vorm, beeld en beweging die raakt. Haar muziek is een combinatie van poëtische teksten en rijke harmonieën. Versterkt door gedreven muzikanten brengt ze haar songs op een waarachtige manier. Inspiratiebronnen zijn o.a. Laura Marling, Eefje de Visser, Sufjan Stevens en Bon Iver.
Na haar afstuderen (conservatorium Utrecht, zomer 2017) is het nu tijd voor optreden met band, sound ontwikkelen en plannen maken voor het vastleggen van dit alles.
Géonne komt met Gabriel Harmsen op elektrische gitaar en Sjoerd de Roij op basgitaar.

13.00-13.30 Podium: Tête de la Musique
Tête de la Musique is een uitzonderlijk blaasensemble. Zes vriendinnen maakten van gezellig samenspelen een serieuze bezigheid. De bezetting is ongewoon en het repertoire divers.
Voordat ze op 3 juni op het balkon aan de voorzijde van de Winkel van Sinkel losbarsten, komen ze natuurlijk eerst even op ons podium.
Tête de la Musique zijn: Mathilde Damstra-ten Buur (fluit), Ingrid Doezeman (basklarinet), Marieke Heinsbergen (klarinet), Anne Pagnier (klarinet), Tina Rundervoort (tenorsaxofoon) en Willemijn Theil (hoorn).

13.30-14.00 Concertzender Lounge: Robin Kester
Nadat ze een tijd bij andere muziekprojecten gezongen en gitaar gespeeld had, is Robin Kester in 2017 met haar eigen muziekproject gestart. Binnenkort komt haar debuut EP uit: ‘Peel the Skin’. Hierop geeft ze vorm aan haar dromerige harmonieën met open gitaarstemmingen.
Ze heeft het razend druk met optredens, ook tijdens Utrecht Centraal, maar het is ons toch gelukt om haar voor een Lounge-sessie te strikken.

14.00-14.30 Podium: The Lasses

The Lasses

Ook op het podium op 3 juni staan The Lasses! Begin 2018 traden The Lasses op in het wereldmuziekprogramma Acoustic Roots van de Concertzender.
De Ierse en Amerikaanse folktradities hebben een duidelijk stempel gezet op de liedkeuze én op het eigen werk van The Lasses. Verhalen over liefde, dood en andere levenszaken worden gebracht zonder pretentie, vol humor en muzikaliteit.
The Lasses zijn: Margot Merah (zang, gitaar, harmonica, bodhrán) en Sophie Janna (zang, gitaar, bodhrán, shrutibox).

14.30-15.00 Concertzender Lounge: Hani Daher
Hani Daher woont sinds enige tijd in Utrecht en is afkomstig uit Homs, Syrië.
Hani, 20 jaar oud, wil zijn romantische en vreedzame blik op de wereld overbrengen via zijn muziek. Hij raakte geïnspireerd door de traditionele Arabische muziek uit zijn cultuur. Zijn vader is een traditionele Oud-speler waardoor Hani opgroeide in een muzikale omgeving.
Toen hij 13 jaar oud was ontdekte hij zijn liefde voor ‘singer songwriting’. Op zijn 17e begon hij met gitaarspelen; toen was hij al in Nederland. Hij coverde zijn favoriete singer songwriters omdat hij in die liedjes een bepaalde vrijheid voelde om zijn gevoel over te brengen.
Het liefst neemt hij overal zijn gitaar mee naar toe zodat hij altijd en overal kan spelen en zingen.

15.00-15.30 Podium: Ensemble L’Alba
Ensemble L’Alba is gespecialiseerd in de uitvoering van middeleeuwse muziek. De twee musici, de van oorsprong Japanse sopraan Mikae Natsuyama (zie foto rechts) en de Nederlandse luitist René Genis, brengen nieuwe arrangementen en improvisaties op poëtische teksten en oude melodieën uit het seculiere en geestelijke eenstemmige repertoire.
Alba betekent: De komst van de dageraad en is een vaak voorkomend symbool in de Middeleeuwse dichtkunst. Het weerspiegelt de hemelse verspreiding van licht na de duisternis van de nacht.
Hoewel de musici niet beweren honderd procent zeker te zijn van de authenticiteit van de originele uitvoeringspraktijk van dit repertoire, proberen ze wel alle beschikbare kennis over het onderwerp in overweging te nemen, terwijl ze nooit vergeten de muziek en de poëzie voorop te stellen.

Programma: ‘Liederen van Troubadours en Trouvères’
1. Giraut de Bornelh (1138-1215)
‘Reis glorios’
2. Jofré Rudel de Blaia (12e eeuw)
‘Lanqand li jorn son lonc en mai’
3. Richard de Fournival (1201-1260)
‘Onqes n’amai tant que jou fui amee’
4. Gautier de Coincy (1177-1236)
‘Entendez tuit ensemble’ (uit: ‘Les Miracles de Nostre Dame’)

Ensemble L’Alba: Mikae Natsuyama, zang en René Genis, middeleeuwse luit

15.30-16.00 Concertzender Lounge: Coca Román
Coca Román van Dongen speelt harp in twee Utrechtse folkformaties: Violet en Kelten zonder Grenzen. En om een misverstand uit de weg te ruimen: die spelen géén Keltische muziek, maar hedendaagse Nederlandse composities.
Met haar groepen wil Coca Román folkmuziek onder de aandacht brengen en de harp ontdoen van haar ‘mutsige’ imago.

16.00-17.00 Podium: slotact Haytham Safia & U’Duet
Haytham Safia is een virtuoos op de Arabische luit, ook wel u’d genoemd. Hij komt uit Galilea en timmert al jaren aan de weg in Nederland, ondermeer in de ‘arabicana’-groep No Blues. Hoewel hij in de kern Klassiek Arabisch musicus is, werken ook Blues, Balkan- en Jazzinvloeden in zijn composities en muziek door.
Hij wordt begeleid door Osama Mileegi op djembé. Deze is afgestudeerd aan het Conservatorium van Khartoum in Soedan en heeft een fabelachtige techniek. Hij speelt al jaren met Haytham Safia samen, ondermeer in Haytham Safia Qu4rtet.

 

close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan