Search for:
spinner

Ocean’s Twelve

zo 21 okt 2007


In deze Let’s Movie de soundtrack van ‘Ocean’s Twelve’ van regisseur Steven Soderbergh. Het is een vervolg op de succesvolle ‘Ocean’s Eleven’ uit 2001, die ook werd geregisseerd door Soderbergh.
‘Ocean’s Twelve’ was in de Verenigde Staten een enorm succes, maar viel minder goed bij de recensenten zoals te lezen valt op cinema.nl:
 
“Eerder dit jaar werd Amsterdam in staat van opwinding gebracht: Julia Roberts, George Clooney en Brad Pitt waren in de hoofdstad te zien tijdens de opnamen voor ‘Ocean´s Twelve’. Meer dan plaatjes van goedgemutste acteurs op mooie locaties heeft de opvolger van ‘Ocean´s Eleven’ (2002) niet te bieden.”
 
De verklaring voor de tegenvallende kritieken is te vinden op filmmuziek.be in een recensie van Arvid Vossen:
 
“Vooral als het op het plot aankomt is de teleurstelling wel te begrijpen. Qua sfeer en montage is de film daarentegen opnieuw schitterend, en veel is te danken aan de psychedelische soundtrack van David Holmes. Van David Holmes had nog niemand enkele jaren geleden gehoord, maar zijn naam linkt zich toch al aan een aantal grote producties. Hij is afkomstig uit Belfast, en startte er als DJ van soul en r 'n' b in Belfast. Naam maakte hij als producer voor acid house en techno muziek. In de jaren 90 evolueerde zijn stijl naar meer jazzy en psychedelische soundscapes. Hij maakte de dance hit "DeNiro" dat Ennio Morricone's thema uit de film "Once Upon A Time In America" sampelde. Zijn songs werden systematisch gebruikt in films en trailers voor onder andere ‘In the Name of the Father’, ‘The Game’ en ‘Meet Joe Black’. Maar het was zijn audio documentaire over New York, vol met gesampelde filmmuziek, dat zowat zijn CV werd voor de Hollywood film ‘Out of Sight’ van Danny De Vito. Daarna volgden ‘Ocean’s Eleven’, ‘Analyse That’ en nu dan ‘Ocean’s Twelve’.”