Search for:
spinner

Nieuwe ster: countertenor Maarten Engeltjes

wo 6 aug 2008

Sinds Michael Chance hem in 2004 uitkoos voor een masterclass voor tv en ze samen een concert gaven, is de bekendheid van Nederlandse countertenor Maarten Engeltjes als een komeet gestegen. In de middag-Entrata van donderdag 7 augustus om 13u. kunt u delen van zijn prachtige debuut-cd horen met liederen van Purcell, Dowland en Byrd.

Met zijn 24 jaar heeft Maarten Engeltjes al samengewerkt met dirigenten als Gustav Leonhardt, Phillipe Pierlot, Christina Pluhar, Gabriel Garrido en Jos van Veldhoven. Onlangs stond hij nog naast Michael Chance en Johannette Zomer op het podium. In december ’08 en januari ’09 gaat hij op tournee in Nederland in het nieuwe seizoen oudemuziek, met Purcell-liederen.
In Entrata van 7 augustus een klein portret van Maarten Engeltjes. Hierin liederen van Purcell, Byrd en Dowland, maar ook twee aria’s uit de Johannes Passion van Bach. Deze alt-aria’s zijn te horen in een recente opname door Concerto d’Amsterdam en La Furia olv Nico van der Meel, die tevens de Evangelisten-partij zingt.
Entrata, Portret van Maarten Engeltjes: donderdag 7 augustus, 13u.-14u.