Search for:
spinner

Nieuw: Mariama Cameroon

do 28 apr 2022
Thema: Wereld
Genre: Afrobeat

Op vrijdagavond en -nacht  is er op de Concertzender al aandacht voor wereldmuziek/global music in de breedste zin van het woord,  oftewel muziek uit alle windstreken, landen en tijden.

Een vast onderdeel vormt de muziek uit Afrika, het continent dat bol staat van de meest waanzinnige en gevarieerde  muziek.  In het programma Mariama , vrijdagavond om 20.00 staat de muziek uit Afrika centraal. Er waren al twee edities: één van muziekvorser Stan Rijven en een van Kees Schuil die jaren in Ghana woonde en een bijzondere platenverzameling opbouwde.

Nu komt er nog een Mariama bij  speciaal gericht op Kameroen en omstreken. Deze editie wordt samengesteld door Rob Lokin, de grote man en programmeur van het Afrika Festival Hertme . In het fraaie openluchttheater van dat Twentse dorp treden jaarlijks – al meer dan 30 jaar – de beste acts uit Afrika  op. Van grote legendes tot (nog) minder bekende muzikanten. Door zijn verblijf als tropenarts heeft Rob een passie ontwikkeld voor Kameroenese muziek uit land die relatief onderbelicht is gebleven. In zijn eigen versie van Mariama gaat hij daar verandering in brengen. Ook het Afrikafestival komt natuurlijk aan bod.

Luisteren
Mariama, vrijdag 6 mei tussen 2- en 21 uur