Search for:
spinner

Mompou Festival op de Concertzender – vandaag nog een deel!

wo 2 jan 2008

Op 9, 10 en 11 november j.l. hebben we het Mompou Festival intergraal opgenomen. Het vond plaats in het Amsterdamse Bethaniënklooster en in de Noorderkerk.

Rondreizend door vreemde landen kun je soms verrast worden door een gebied, stadje of culinair gebruik dat in geen enkele toeristische gids vermeld staat. Evenzo kan men in het muzikale landschap nog wel eens een componist tegenkomen die een zorgvuldig bewaard geheim lijkt te zijn. Zo’n componist is de Catalaan Federico Mompou. In het kader van de twintigste sterfdag van Mompou (1893-1987) in 2007 organiseerde pianist Marcel Worms een Festival. Voor het volledige Festivalprogramma klik hier
Mompou’s oeuvre – waarin pianowerk verreweg de grootste plaats inneemt – is betrekkelijk gering van omvang en kon daarom vrijwel integraal uitgevoerd worden in het driedaags festival. De muziek van Mompou hoort bij geen enkele school of stroming. Daardoor heeft zij een plaats in de marge van de muziekgeschiedenis gekregen als wij dat vergelijken met dat van landgenoten als De Falla, Albéniz en Granados. Dit festival wil daar een einde aan maken.
De Concertzender nam het festival integraal op en besteedde er nu al 3 uitzendingen aan:
– 1ste uitzending: klik hier en vervolgens op het luidspreker-icoontje.
– 2de uitzending: klik hier en vervolgens op het luidspreker-icoontje.
– 3de uitzending: klik hier en vervolgens op het luidspreker-icoontje.
– voor gerelateerd pianoatelier: klik hier en vervolgens op het luidspreker-icoontje.
Opnametechniek: Kees Bijl & Joost Kist
Productie: Rolf Buijs
Samenstelling: Rolf Buijs