Search for:
spinner

Martin Scorsese Presents the Blues- Allman Brothers Band

za 21 jun 2008

Onder leiding van regisseur Martin Scorsese kwam de zevendelige documentaire-serie The Blues tot stand. Een unieke serie waarin zeven beroemde regisseurs met een passie voor muziek een persoonlijk beeld schetsen van bluesmuziek.
Naast Scorsese zelf vangen ook Charles Burnett, Clint Eastwood, Mike Figgis, Marc Levin, Richard Pearce en Wim Wenders de essentie van bluesmuziek in films die de muziekstroming volgen van haar Afrikaanse oorsprong tot en met haar invloed op hedendaagse popmuziek.
De films bevatten zeldzaam archiefmateriaal van onder meer Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Willie Dixon, John Lee Hooker, Bo Diddley, Eric Clapton en vele anderen. Daarnaast zijn ruim 100 Bluesklassiekers speciaal voor deze serie opgenomen door hedendaagse artiesten als B.B. King, Bonnie Raitt, Lou Reed, Tom Jones, Los Lobos, Jeff Buckley en Lucinda Williams. Als soundtrack is bij deze documentaires een serie CD’s uitgekomen.
Elke maand laten we er eentje horen, deze keer is dat The Allman Brothers Band.
 
The Allman Brothers Band is een invloedrijke Amerikaanse Southern rock- en bluesband uit Macon, Georgia, in eerste instantie rond de broers Duane en Gregg Allman. Met hun mix van blues, country, rock en zelfs jazz en klassieke muziek groeide The Allman Brothers Band uit tot een van de belangrijkste rockbands van de jaren zeventig, maar in 1982 was de fut eruit en stopten ze ermee.
Sinds 1989 zijn ze weer bij elkaar, en trekken met hun concerten nog altijd volle zalen. De nieuwe gitarist is de jonge en talentvolle Derek Trucks. In 1995 werden ze opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Datzelfde jaar kregen ze ook een Grammy Award voor Best Instrumental Performance voor hun nummer "Jessica". Sinds 1994 spelen Hayes en Woody ook in de southern rockband Gov’t Mule.