Search for:
spinner

Maandag 24 maart: nog één kans om St. Patrick’s Day te vieren

wo 12 mrt 2008

Van 13.00 tot 18.00 laten wij in maart liefst vier nieuwe muziek programma’s het werk van Ierse muzikanten en componisten horen.
13:00 Bijdetijds
St. Patrick’s Day. Op deze St. Patricksday een uurtje muziek van hedendaagse, Ierse componisten.
14:00 Thema
St. Patrick’s Day. Vanzelfsprekend ook in het Themaprogramma muziek van Ierse bodem. U hoort een selectie uit de speciale promo uitgaves van The Contemporary Music Centre Ireland.
16:00 230 Volt
St. Patrick’s Day. Ook in 230 Volt Ierse muziek, van Roger Doyle.
17:00 Pakrammel
St. Patrick’s Day. Ierse vleugels van Loren Connors. De Amerikaanse avant-garde gitarist Loren Connors woont in New York, maar de wortels van zijn familie liggen onder meer in Ierland. In veel van zijn minimalistische gitaarwerken klinkt de Ierse volksmuziek door, met name in zijn roemruchte serie ‘Airs’ die onlangs in zijn geheel op dubbel-cd is uitgebracht. Loren Connors staat bekend om zijn sober getinte klankschilderingen met gitaarklanken gedrenkt in noise, galm en nostalgie. Een grandioos oeuvre dat langzamerhand door een breder publiek wordt ontdekt. In deze uitzending gitaarwerken van Connors waarin hij direct verwijst naar zijn Ierse wortels. Zo hoort u enkele van zijn ‘Airs’ en delen uit zijn bevlogen, luidruchtige suite ‘Calloden Harvest’. In dit werk verklankt Connors de brute wijze waarop Lord Oliver Cromwell en zijn Engelse leger Ierland in de zeventiende eeuw op de knieën dwong.