Search for:
spinner

Limburgse kaas

do 23 apr 2009

Limburgse Kaas, niet iedereen houdt ervan, maar het is wel een begrip! Op 23 april nog een kans om het programma Bijdetijds te horen waarin de vierde aflevering van onze serie Limburgse Kaas over hedendaagse Limburgse muziek.


Deze aflevering is geheel gewijd aan Gerard Sars (1954). Sars is een echte hedendaagse Homo Universalis: hij studeerde orgel, compositie, instrumentatie, Gregoriaans aan het conservatorium van Maastricht, sonologie aan het conservatorium in Den Haag en in de tussentijd filosofe in Nijmegen. Hij is gepromoveerd in de muziekwetenschap aan de Johannes Gutenberg Universität te Mainz.
 
Hij is werkzaam als muziekwetenschapper, componist, organist, dirigent,  docent, en muziekrecensent. Daarnaast bekleedt hij diverse bestuursfuncties en is hij diaken in Posterholt en geestelijk verzorger in twee zorgcentra in Midden-Limburg. Als componist maakt hij kerkmuziek (koorwerken en orgelmuziek), liederen en kamermuziek en orkestwerken. Sars beheerst zeer uiteenlopende componeerstijlen, die hij vaak in samenhang met elkaar toepast. Zijn werken klinken in de regel zeer toegankelijk en melodieus. U hoort een selectie van negen werken uit zijn rijke oeuvre.
Bijdetijds, donderdag 23 april, 13.00 – 14.00