Search for:
spinner

Kroniek van de Nederlandse Muziek

vr 27 okt 2023
Thema: Raakvlakken

Zaterdag 25 november 12.00 uur, een extra aflevering van Kroniek van de Nederlandse Muziek met een audio-portret van fotograaf Merel Waagmeester over het ontstaansproces en rijke oeuvre van componist Simeon ten Holt (24 januari 1923-25 november 2012), die met zijn muziek steeds opnieuw een onbetreden gebied verkent.

In opdracht van de Tivoli Vredenburg maakte fotograaf Merel Waagmeester een tentoonstelling over Simeon ten Holt. Een van de brieven die Simeon haar schreef inspireerde haar een tentoonstelling te maken, niet alleen in beeld, maar in tekst en geluid. Dit werd als geluidsinstallatie in de Tivoli Vredenburg gepresenteerd tijdens hun Ten Holt festival-dag afgelopen Januari. Op zijn sterfdag 25 november voor het eerst toegankelijk voor een breder publiek.

Ze leest passages voor uit zijn dagboeken, delen van brieven, reflecties op leven en werk, gecombineerd met geluidsfragmenten, waarbij het accent op de muziek – en met name de onbekendere werken ligt.
Het geheel geeft een impressie van het ontstaansproces en het rijke oeuvre van Ten Holt, die met zijn muziek steeds opnieuw een onbetreden gebied verkent.

meer info