Search for:
spinner

Finland Festival

vr 13 mei 2005

Van 18 t/m 21 mei 2005 organiseert het muziekensemble Insomnio i.s.m. RASA, Utrecht en De Toonzaal, ’s-Hertogenbosch het Finland Festival.

Dit Finland Festival duurt vier dagen lang is de actuele stand van zaken van de Finse wereldmuziek, de jazz en de hedendaags-klassieke muziek te horen. Uitvoerenden zijn – naast muziekensemble Insomnio – bigband UMO, accordeonspeler Veli Kujala en de in rap tempo aan populariteit winnende dames van Värttinä. Per concertavond maken 3 ensembles hun opwachting.
Wie Finse muziek programmeert zal de traditie niet vergeten. Als er een groep is in Finland die op vernieuwende wijze met de traditie weet om te gaan is het wel Värttinä; waarin drie zangeressen oude traditionals van nieuwe arrangementen voorzien. Värttinä staat op op 18 mei in de Toonzaal in Den Bosch en op 20 mei in Rasa te Utrecht. Om alvast warm te lopen voor het festival kunt u aanstaande vrijdag 13 mei gaan luisteren naar het live-album 6.12 van Värttinä in ons programmma Wereldmuziek Actua om 18.00 uur.