Search for:
spinner

Een geschiedenis van Coil

wo 2 mrt 2005

In een zeven uur durende nacht is bij de Concertzender een geschiedenis van Coil te horen, die de jaren van 1983 tot 2004 omvat. Op 13 november 2004 overleed John Balance, van het toonaangevende Engelse duo Coil. Hiermee kwam een abrupt einde aan de ontwikkeling van een rijk muzikaal oeuvre, waarin diverse klanken, genres en stijlen voortdurend samenkwamen – iets dat 21 jaar lang intense, provocerende, religieuze en bovenal experimentele en vernieuwende muziek heeft opgeleverd.
In een zeven uur durende nacht is bij de Concertzender een geschiedenis van Coil te horen, die de jaren van 1983 tot 2004 omvat. In zeven blokken zal de muzikale ontwikkeling van Coil te volgen zijn. Een groot aantal complete elpees en cd’s wordt aangevuld met een selectie van losse composities.
In deze zeven uur zal de veelzijdigheid van Coils muziek onontkoombaar zijn: van gewelddadige industrial en filmische composities, donderende geluidsstormen en onderhuidse housebeats, verloren klanken en verstilde tonen, tot poëtische elektronica en brute noise.
Maandag 28 februari 2005, 01:00-08:00
samenstelling Thomas Op de Coil