Search for:
spinner

Doorstart voor programma X-Rated

za 1 okt 2011

“Ik ben blij dat X-Rated bij de Concertzender een doorstart krijgt, zodat al die muziekliefhebbers van het programma kunnen blijven genieten.” zegt programmamaker en presentator Bob Rusche.
Eind september, als Kink FM haar programma’s moet stopzetten, zal Rusche zijn X-Rated voortzetten bij de Concertzender.
In een persbericht laat Kink FM het volgende weten:
05/08/2011
Het radio programma voor liefhebbers van experimenteel, neo-folk, industrial, ambient, avant-garde en electronics maakt al sinds de start van Kink FM onderdeel uit van de programmering. In de loop der jaren is X-Rated uitgegroeid tot een platform voor experimentele, avant-gardistische muziek. Met een eigen thema kanaal; en terug te vinden tijdens vele festivals. 


In 1995 werd X-rated opgezet en gepresenteerd door Arjen Grolleman. Bob Rusche is later samen met Arjen dit programma gaan samenstellen en presenteren. Nadat Arjen Grolleman overleed bleef Bob Rusche het programma presenteren en produceren.
 

29 juni jongstleden moest V-Ventures, de investeringsorganisatie van Vereniging Veronica, het moeilijke besluit nemen te stoppen met de uitzendingen van Kink per 1 oktober vanwege de harde economische realiteit. Desalniettemin heeft V-Ventures jaren lang met plezier haar geld en energie in Kink gestoken en haar fijnproevers op muziekgebied, zowel de medewerkers als luisteraars. 


Bob Rusche: “Kink FM en V-Ventures hebben dit prachtige programma 16 jaar onderdak geboden. Het is spijtig dat daar een einde aan komt. Dat ik X-Rated kan blijven uitzenden via de Concertzender is een zeer goede zaak voor deze muziek in het algemeen. De Concertzender is met haar gevarieerde en gedurfde programmering de juiste plek voor een doorstart van een programma als X-Rated ”. 


Ook V-Ventures is blij met het goede nieuws dat dit speciale en prachtige programma voortgang krijgt bij een ander radiostation. V-Ventures is trots op het doorzettingsvermogen van X-Rated en Bob Rusche en hoopt dat hij zijn luisteraars nog vele jaren op de muziek van X-Rated mag trakteren bij de Concertzender.
Wij als Concertzender, maar vooral ook de redactie van Crosslinks ( het deel van de programmering waarin programma’s zijn terug te vinden, die laveren tussen pop, folk, improvisatie en elektronica), is zeer verheugd met de komst van X-Rated. Wij als redactie hebben X-Rated op Kink FM altijd zeer gewaardeerd. Hetgeen o.a. te maken heeft met de relatie die Arjen Grolleman met beide zenders had. Grolleman is jarenlang programmamaker van onze Popart’s en zijn eigen programma Il Futurismo geweest. Onvergetelijk is de inzet en vakbekwaamheid waarmee Bob Rusche na het overlijden van Arjen X-Rated een volgend leven heeft ingeblazen. De kennis van en de liefde voor de eerder genoemde genres die Bob meeneemt naar de CZ is van onschatbare waarde. Een reddingsactie als deze is daarom zeer op zijn plaats. Het zal de Concertzender verrijken en X-Rated zal behouden blijven voor de grote schare liefhebbers van het programma.
Op 25 september wordt X-Rated voor het laatst uitgezonden via Kink FM. Donderdag 6 oktober vervolgt Bob Rusche zijn programma op de Concertzender ’s avonds om 22:00 uur.
Namens de Crosslinks redactie;
Hessel Veldman.