Search for:
spinner

De Nacht: Ross Daly

vr 21 dec 2007

In de nacht van 21 op 22 december een special over Ross Daly. We laten veel muziek van hem horen met tussendoor fragmenten van een interview. De Concertzender heeft hem interviewed tijdens de WOMEX 2007 in Sevilla. Op deze wereldmuziekbeurs speelde het Ross Daly Quartet een showcase wat op de aanwezigen veel indruk heeft gemaakt. Het Ross Daly Quartet bestaat uit Kostas Meretakis op percussie, Periklis Papapetropoulous op oud, Kelly Thoma op de lier en Ross Daly op lier, rebab en tarhu.
Ross Daly, een lange gestalte met zilvergrijs haar, is van oorsprong Iers. Door zijn ouders die over de hele wereld reisde, zijn vader was wiskundige en stond aan de wieg van de computertijdperk, is Ross Daly een echte wereldburger. Hij is geboren in Engeland en op jonge leeftijd via Canada naar Japan verhuist. Hij leerde de chello en de klassieke gitaar te bespelen. Toen hij in aanraking kwam met muziek uit India raakte hij zeer gefascineerd door het modale systeem.Tegenwoordig is hij woonachtig op het Griekse eiland Kreta en is hij gespecialiseerd in de Kretense lier. Daarnaast speelt hij instrumenten als de oud, rabab en de tarhu.
In het interview vertelt hij over waarom hij voor de Griekse lyra koos, hoe de Grieken ertegen aankijken dat hij als Ier de lier bespeelt en over de artiesten met wie hij samenwerkt.
Voor meer informatie over Ross Daly kunt u op zijn website terecht:
www.rossdalymusic.com
De Nacht van 21 op 22 december, 1.00 tot 7.00 uur