Search for:
spinner

Concertzender terug op de kabel in Haarlem, Leeuwarden en Heere

wo 2 jul 2008

Goed nieuws voor de ware muziekliefhebber: per 1 juli is de Concertzender terug op de kabel in een aantal Nederlandse gemeenten. Het gaat om de gemeente Haarlem (frequentie 102.4), en negen gemeenten in Friesland (frequentie 98.90), waaronder Leeuwarden en Heerenveen.

Kabelmaatschappij UPC heeft besloten, na advies van de programmaraden van Haarlem en Friesland, de Concertzender weer in het basispakket op te nemen.
Het gaat om de gemeenten Haarlem, Achtkarspelen, Boarnsterhim, Ferwerderadiel, Heerenveen, Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Menaldumadeel, Smallingerland en Tytsjerksteradiel.
De Concertzender was al te ontvangen in een aantal gebieden in Nederland, meer informatie daarover is hier te vinden. Staat uw gemeente er niet tussen, maar wilt u wel de Concertzender terug, neem dan contact op met uw programmaraad.
Trouwens, u kunt de Concertzender ook via de digitale ether (DVB-T) ontvangen, dus met antenne. Hier zijn tegenwoordig diverse oplossingen voor. Bijvoorbeeld een portable DVD speler met digitale ether-aansluiting. Naast DVD’s kunt u dan ook kijken naar Ned 1, 2 en 3 en de publieke radiozenders, waaronder de Concertzender. DVB-T is er ook in de vorm van een USB stick, en zelfs met Scart-plug. En uiteraard via de gewone settopbox van KPN of andere leveranciers.