Search for:
spinner

Concerttips voor de ultieme muziek belevenis

wo 18 okt 2023
Thema: Algemeen

Hoewel het festivalseizoen net is geweest staan er nog genoeg concerten op de planning waar je van kan genieten, maar hoe zorg je voor de beste belevenis? Er zijn veel verschillende genres waarbij elk concert uniek is, maar daarbij ook een andere aanpak nodig heeft om zo te zorgen voor de volledige ervaring waar je op hebt gehoopt. Als je alles uit je belevenis wil halen zijn de factoren die je voor verbetering kunnen zorgen.

Welke kleding?

Welke outfit haal jij uit je kast? Als je nou gaat naar een klassiek concert waar iedereen er vrij netjes uitziet of dat je nou gaat naar een metal concert waar de kleding stijlen vaak wat ruiger zijn, elk genre heeft een bepaalde kledingstijl die erbij past. Maar het belangrijkste is om iets te dragen wat bij jou past en waar je lekker in voelt. Waar je naar moet denken als je naar een concert gaat is de locatie waar het zich afspeelt. De locatie kan veel invloed hebben op je keuze: is het binnen, buiten, heb je sta of zit plaats? Als het concert buiten is vergeet dan je je rains regenjas heren niet of dat je een tenson jas dames sale koopt waarbij je zorgt dat je niet een te dure maar wel goede jas bij je hebt voor de verschillende weersomstandigheden, want je wil er niet doorweekt bij staan. Zorg er vooral voor dat je een outfit waar je comfortabel in voelt zodat je vol kan genieten van de muziek zonder irritaties.

Welke ticket koop je?

Waar haal jij altijd je ticket weg en betaal je niet te veel? Het kopen van een ticket kan soms voor veel stress zorgen, vooral als je naar een concert wil dat vaak snel uitverkocht is. De meest betrouwbare manier is het kopen via officiƫle websites van de artiest of van de concertlocatie om te zorgen dat je er zeker van bent dat je kaartje echt is. Wil je niet te veel betalen voor je kaartje kijk dan als er ook een voorverkoop komt van het concert waar je naar toe wil, hier kan je soms voorrang bij krijgen als je abonnee bent van een nieuwsbrief of als je bij een bepaalde fanclub zit. Daarnaast als je nog niet je ticket hebt kunnen bemachtigen of je wil het later kopen vergeet dan ook zeker niet andere websites zoals ticketswap waarbij mensen hun kaartje goedkoper kunnen verkopen wanneer ze besluiten om niet te gaan.

Welke vervoer gebruik je?

Nu heb je het ticket van je concert maar nu is de vraag: hoe ga je er naar toe en is het boeken van een overnachting ook handig? Je kan op verschillende manieren naar je concert toe, zo kan je met de auto of kan je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Wanneer je met de auto wil gaan zoek dan vooraf op als er parkeerplaatsen zijn bij de locatie en houd in gedachten dat het erg druk tijdrovend kan zijn wanneer je weer naar huis toe gaat omdat iedereen tegelijkertijd wil. Wil je ervoor zorgen dat je dan niet met de te veel auto’s heen gaat overweeg dan om te gaan carpoolen. Ga je met het openbaar vervoer? Zoek dan op hoe je het makkelijkst van A naar B komt en hou ook rekening hoe laat je weg moet om te zorgen dat je nog wel vervoer terug hebt.