Search for:
spinner

Concerten in Frankrijk

vr 26 jan 2024
Thema: Algemeen

Voor de echte concertliefhebber kan Nederland al snel te klein zijn. Hoewel wereldbekende artiesten Nederland graag bezoeken kan het voorkomen dat je voor een concert moet uitwijken naar het buitenland. Hoe gaaf is het om een concertbezoek te combineren met een stedentrip. In deze blog ga ik in op de mogelijkheden Frankrijk, naast de bekende Franse chansons heeft het land meer te bieden dan je misschien zou denken. Ben je een fan van muziek en vind je Frankrijk, net als vele anderen, een prachtig land, dan is het de moeite waard om snel door te lezen.

Lyon

In de eerste instantie zal je Lyon niet direct bestempelen als de muzikale stad van Frankrijk. Toch is er wel wat te doen in lyon voor de muziekliefhebber. Concerten worden hier niet gehouden in het stadion van fc lyon maar in het prachtige Halle Tony Garnier. Een concertzaal waar je geweest moet zijn, een prachtig gebouw uit het jaar 1914. Het werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling maar die ging niet door vanwege het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Het is een bouwwerk dat sinds de jaren 80 wordt gebruikt als concertzaal en voor andere evenementen. Er zijn al veel bekende artiesten geweest en die zullen er in de toekomst ook zeker komen.

 

Parijs

In het hart van Parijs is L’Olympia een van de meest prestigieuze concertzalen van Frankrijk. Sinds de opening in 1888 heeft het iconische podium grote namen uit de muziekwereld verwelkomd, waaronder Édith Piaf, The Beatles en David Bowie. Het intieme karakter van de zaal zorgt voor een unieke concertervaring waarbij het publiek dicht bij hun favoriete artiesten staat. Verder heb je de Philharmonie de Paris, het is een relatief nieuwe toevoeging aan de Parijse muziekscene want deze is geopend in 2015. De futuristische architectuur en state-of-the-art akoestiek maken het een favoriete plek voor klassieke muziek en jazzconcerten. Het is ook de thuisbasis van het Orchestre de Paris en het Ensemble Intercontemporain. En dan heb je nog het Palais Garnier, een architectonisch meesterwerk. Het is een van de meest iconische operahuizen ter wereld. Gebouwd in de 19e eeuw, is het een prachtig voorbeeld van de weelderige Franse architectuur en design. Hoewel het vooral bekend staat om opera, host het ook balletvoorstellingen en klassieke concerten, en biedt het een ongeëvenaarde akoestische ervaring.

Verder in Frankrijk

De Zénith-zalen zijn een reeks moderne concertzalen verspreid over heel Frankrijk, waaronder Parijs, Straatsburg en Nantes. Deze zalen zijn speciaal ontworpen voor grote rock-, pop- en andere muziekconcerten. Met hun geavanceerde technologie en grote capaciteit zijn ze de go-to locatie voor veel internationale tournees. Veel bekende artiesten vind je in deze concertzalen in Frankrijk omdat je er bijna 20 hebt verspreid over het land. Het plannen van een tour is dan ideaal om in heel Frankrijk een groot publiek te kunnen verblijden met een optreden. Van Straatsburg tot Montpellier en van Amiens tot Toulouse, allemaal hebben ze een Zénith concertzaal. Bekende artiesten als Patrick Bruel en Laura Laune staan in 2024 op de agenda.