Search for:
spinner

Buena Vista Social Club

za 10 mei 2008

Buena Vista Social Club is een groep Cubaanse muzikanten die samen met twee Amerikaanse musici eind jaren negentig een band vormde en succesvolle optredens had in onder meer Theater Carré in Amsterdam en Carnegie Hall in New York. Het bijzondere van deze band is dat de Cubaanse muzikanten ten tijde van de formatie al lang bejaard waren en op initiatief van Ry Cooder hun muzikale loopbaan weer oppikten.
 
Ry Cooder is de initiatiefnemer van het Buena Vista Social Club-project en kreeg er zelf een grammy voor. Het is niet de eerste keer dat hij samenwerkte met regisseur Wim Wenders. Zo verzorgde hij onder andere de filmmuziek voor ‘Paris, Texas’ van Wim Wenders in 1984. Cooder heeft behalve ‘Buena Vista Social Club’ nog veel meer albums gemaakt waarop hij samenspeelt met bekende en minder bekende muzikanten. Een voorbeeld hiervan is ‘Chicken Skin Music’ dat resulteerde in een hernieuwde belangstelling voor Hawaïaanse muziek en in 1994 nam hij met de Malinese bluesgitarist Ali Farka Touré het album ‘Talking Timbuktu’ op.
 
De regisseur is Wim Wenders, geboren in Düsseldorf op 14 augustus 1945.
Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste regisseurs van de
Duitse naoorlogse auteursfilm. Hij maakte vanaf eind jaren zestig furore in de internationale cinema, samen met bekende collega’s als Rainer Werner Fassbinder en Werner Herzog. Voor hij regisseur werd, was Wim Wenders enkele jaren actief als criticus voor het tijdschrift Filmkritik. Wenders is ook bekend als fotograaf.
 
(bron wikipedia)