Onmachtig? | Concertzender | Klassiek, Jazz, Wereld en meer
logo
Search for:
spinner

Onmachtig?

23 maart 2011, Bethaniënklooster Amsterdam

Nummer één van een drievoudige opnamesessie in het Amsterdamse Bethaniënklooster.

De sessie stond in het teken van een compositieconcours. Daaraan nam ook de piepjonge (bijna 21-jarige) Utrechter Christiaan Richter deel. Zijn Unable opent de sessie. De naam lijkt te komen van het onvermogen van zangeres en ensemble om een muzikaal betoog op te bouwen. De zangeres beperkt zich steeds tot één letter als je denkt dat ze een woord wil zeggen, en de instrumentalisten komen vaak ook niet verder dan één akkoord, één noot of één slagje. Naar het einde neemt de intensiteit toe, maar of de musici dan wél toekomen aan een samenhangend muzikaal betoog? Dat is twijfelachtig.

Aan het eind krijgen componist, musici en jury uitgebreid de tijd om het werk te bespreken. Wie zich altijd al afvroeg wat moderne componisten nou eigenlijk bedoelen met hun muziek, kan nog heel wat opsteken van die praatjes.

Inleiding
Unable voor sopraan en ensemble
Christiaan Richter
Irene Maessen (sopraan), Eleonore Pameijer (fluit), Arjan Woudenberg (klarinet), Elisabeth Perry (viool), Ásdís Valdemarsdóttir (altviool), Michael Stirling (cello), Tatjana Koleva (percussie), Marcel Worms (piano)
Discussie
close
Om deze functionaliteit te gebruiken moet u zijn. Heeft u nog geen account, registreer dan hier.

Maak een account aan

Wachtwoord vergeten?

Heeft u nog geen account? Registreer dan hier.

Pas het wachtwoord aan